top of page
Search

Župan požeško-slavonski, Alojz Tomašević, svečano je otvorio jedno od deset odmorišta za bicikliste duž biciklističkih ruta u svojoj županiji. Neki ga zbog toga uspoređuju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a ono po čemu se gradnja ovih kućica može usporediti s Bandićevim fontanama je cijena.


Iz Požeško-slavonske županije potvrdili su da izgradnja 10 odmorišta porezne obveznika košta 554.875 kuna. Vrlo je jednostavno izračunati prosječnu cijenu jednog odmorišta, a važno je napomenuti da odmorišta imaju manje od šest metara četvornih, dva solarna panela na krovu, drveni stol, dvije drvene klupe bez naslona, punjač za mobitel, drveni koš za otpatke i metalni stalak za bicikle. Takva građevina porezne obveznike košta 55,5 tisuća kuna, odnosno 1.250 eura po kvadratu. Za usporedbu, prosječna cijena stambenog prostora u Požegi kreće se oko 900 eura po metru četvornom.


Inicijalni izvor podataka: Telegram

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 554.875 kuna

Institucija: Požeško-slavonska županija


Comments


Župan Tomašević drvene nadstrešnice plaća gotovo 10.000 kuna po kvadratu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page