top of page
Search

U gradu Zadru lokalna vlast došla je na genijalnu ideju za samopromociju. Najavili su kandidaturu Grada Zadra za Europski grad sporta. Dobivanjem ove titule, Zadar bi se pridružio sportskim velikanima kao što su Soria, Torun, Kumanovo, Portimao, Antequera, Foligno, San Cugat del Vallés, La Chaux de Fonds i ostalim mjestima poznatim uglavnom kladioničarima i ekipi koja se priprema za Milijunaša. Titula je popularna i u susjedstvu, a dobili su je i Maribor, Banja Luka i Krško. O ekskluzivnosti titule govori činjenica da je u 2019. nosi 18 gradova.


No, što sve podrazumijeva kandidatura? Prije svega, grad treba platiti kandidaturu od 5.000€ + PDV. Nakon toga moraju platiti 7.000 € za sponzorstvo organizaciji i korištenje branda, što bi trebali vratiti sponzori. Korištenje branda i sljedećih godina stoji dodatnih tisuću eura, kao i put na dodjelu. Uz to, tu je i gala večera za komisiju koja košta najmanje 2.000 eura. Dakle, sve zajedno, preračunamo li u hrvatske kune, porezne obveznike će koštati vrtoglavih 130 tisuća kuna. Je li to puno ili malo za dobivanje „prestižne“ titule, procijenite sami.


Inicijalni izvor podataka: 057info

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 130.000 kuna

Institucija: Grad Zadar


Comments


130 tisuća kuna bačeno na besmislenu nagradu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page