top of page
Search

Prema pisanju portala Poslovni.hr, skandal s apartmanima Hrvatskih šuma koje je prije pet godina u zakup tvrtki Krula dala stara uprava na čelu s Ivanom Pavelićem epilog će dobiti na sudu. Novoj upravi nije se svidjela Pavelićeva računica po kojoj su Šume 136 apartmana u 20 turističkih objekata od Savudrije do Dubrovnika, lugarnicu, restoran i dva prenoćišta s ukupno više od 500 kreveta Kruli dale za 18.026 eura ili 137.600 kuna mjesečne zakupnine, odnosno svega 8,50 kuna po ležaju dnevno, a obvezale su se i na investicijsko održavanje svih objekata – svih 15 godina na koliko je sklopljen zakup. Nakon što je zaključeno da je ugovor štetan za Šume, Kruli je u ožujku 2018. otkazan ugovor, no tvrtka na čelu s Brunom Dobronićem i ovoga ljeta iznajmljuje sporne apartmane. Jedino što Šumama više ne plaća najam. Krula je lanjsku, a i ovu sezonu, što se vidi na njezinim internetskim stranicama Visit Croatia, nastavila iznajmljivati sporne nekretnine.


Za dva apartmana u Jelsi s tri zvjezdice, Krula bi trebala plaćati godišnju zakupninu od 472 eura bez PDV-a (1,30 eura dnevno), a za njih dnevno dobiva najmanje 85 eura. Luksuzna Villa Ližnje Moro u Fažani danas se pak iznajmljuje za 380 eura po danu, a mjesečna zakupnina stoji 2.300 eura (76 eura na dan). Apartmane u Barbarigi, HŠ je dao u zakup za 176,86 eura mjesečno. Radi se o objektu sa šest apartmana za do četiri osobe, a u špici sezone Krula ih iznajmljuje za 50 eura dnevno. Za osam apartmana u Villi Vicencija na Mljetu Krula plaća 858 eura mjesečno, a turistima se iznajmljuju i za 70 eura dnevno.


Za usporedbu, tvrtka Astrum, koja je još 2007. zakupila dio apartmana HŠ-a s dvostruko manje kreveta, sve vrijeme plaća 18.500 eura mjesečno plus PDV, bez obveze investicijskog održavanja.


Inicijalni izvor podataka: Poslovni.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Hrvatske šume

Comments


Apartmani Hrvatskih šuma: Zakup vile plaća 1,3 eura, a iznajmljuje je za 85 eura na dan

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page