top of page
Search


Službeni automobili su “mokar san” velikog broja političara i direktora javnih poduzeća.

Često se automobili mijenjaju, naručuju novi ili se naručuju po posebnim željama. Jutarnji list je pisao kako je u prvi mjesec i zaprešićko komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o u Narodnim novinama objavilo natječaj za sivu metalik limuzina od 190 konja, gume od 18 cola i automatskim 7-stupanjskim mjenjačem.

Javna nabava automobila procijenjena je na 270.000 kuna, odnosno 340.000 kuna s PDV-om.

Dodatno je i propisano da isporučeno vozilo mora imati pogon na sva četiri kotača, gume od 18 cola i lakometalne naplatke, radiouređaj sa zaslonom u boji osjetljivim na dodir, kameru za vožnju unatrag, kao i sustav za prepoznavanje umora.

Direktor lokalnog poduzeća Željko Majcen je rekao kako moraju kupiti novi automobil jer je sadašnji automobil star devet godina i prešao je 190.000 kilometara: ” Već me dvaput ostavio na cesti. Riječ je o vozilu modela Škoda Superb, a posljednja nabava odnosi se na istu kategoriju vozila. Majcen je napomenuo kako novinare samo zanima vozni park, a nitko ne piše o poslovanju zaprešićkog komunalnog poduzeća koje u 2016. godini ima prihode od 51,3 milijuna kuna, 195 zaposlenih te neto dobit od 283.000 kuna.

Prema odredbama njegova menadžerskog ugovora direktor ima pravo koristiti službeno vozilo 24 sata na dan, ali bez vozača.

Commentaires


Automobili su najveća ljubav političara i direktora javnih poduzeća

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page