top of page
Search

Načelnik Općine Višnjan, Angelo Mattich, i suradnici varali su natječajima.


Jedan natječaj koji je raspisala Općina, dobila je tvrtka koja u trenutku odabira najpovoljnije ponude nije još postojala, dok je drugi natječaj dobila tvrtka koja je prijavljena upravo na zemljištu koje ona sama pokušava kupiti.


U još jednom slučaju, Općina je raspisala natječaj za prodaju zemljišta u Kolumberi. Na natječaju je pobijedila talijanska tvrtka za koju nitko nije zamijetio kako je registrirana na adresu općinske direktorice.


Mattich također želi urbanizirati dio dio svog posjeda koji do nedavno nije bio upisan u njegovu imovinsku karticu, iako mu je ovo već treći mandat, na način da je "drugima uzeo pravo građenja da bi dao sebi i svojoj obitelji" izvještava Dnevnik. Načelnik se odlučio braniti sljedećim riječima: "Ja to nisam činio da bih profitirao, nego sam činio da bi išao u onom pogledu razvoja vlastite obitelji".


 

Inicijalni izvor podataka: Dnevnik.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: /

Institucija: Općina VišnjanBizarno varanje na natječajima

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page