top of page
Search

Grad Zagreb gradi novi spomenik koji su službeno zove “Spomenik domovini”. Njegova gradnja već je trebala započeti, ali je natječaj poništen početkom ove godine. Stručnjaci iz Gradske uprave vrijednost radova su procijenili na najviše 21 milijun kuna. Najjeftinija ponuda iznosila je 27 milijuna kuna pa su poništili natječaj s novom cijenom od 30 milijuna kuna. Ponovno su dobili istu ponudu od 27 milijuna kuna od 34.738.465,40 kuna s PDV-om.


Gradnju će završiti Bandićev kum Milan Penava, vlasnik tvrtke “Tigra”. Zanimljivo je napomenuti da će ovaj spomenik, za razliku od dosadašnjih spomenika domovini koje imamo u Zagrebu – Oltara i Mosta, imati i fontanu. Poznato je da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ljubitelj fontana, pa je i arhitekt Nenad Fabijanić u pobjednički rad ubacio jednu.


Inicijalni izvor podataka: Tportal

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 14 milijuna kuna

Institucija: Grad Zagreb


Comments


Cijena spomenika skočila za 14 milijuna kuna, a mogla bi nastaviti rasti

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page