top of page
Search

Prošli tjedan u kategoriji Crne vijesti objavljen je tekst na temelju dojave građana i pisanja portala Zadarski.hr o nastupu klape direktora TZ Zadra u Japanu. Tada je objavljeno kako Zadarski.hr piše kako je manifestacija Tuna, Sushi & Wine Festival jedino povezala Japan i Zadar tako da će klapa “Kaleta”, kojoj je voditelj i član upravo direktor Turističke zajednice grada Zadra Ante Rados, nastupati upravo u Japanu kako bi promovirala zadarski turizam.

Ante Rados, direktor TZ Zadra nam je poslao demantij objavljene vijesti, kojeg prenosimo u cijenosti:

“Poštovani,

Na temelju odredbe čl. 40 Zakona o medijima podnosim Zahtjev za objavu ispravka informacije.

Sukladno Zakonu o medijima ovim putem zahtjevam da nakladnik na jednako vrijednom mjestu na internetskom portalu objavi ovaj Zahtjev za ispravak informacije.

Naime, Klapa Kaleta je pozvana polovicom prošle godine od strane NPO JCEA Japansko-hrvatskog društva razmjene u Japanu održati pet cjelovečernjih koncerata u nekoliko japanskih gradova. 

Svrha ovog putovanja je prezentacija i promocija autohtone hrvatske glazbene baštine i suradnja s japanskim pjevačkim zborovima.

Troškove avionskih karata i boravka u Japanu snose japanski domaćini Nagasaki-hrvatsko društvo prijateljstva i grad Tokamachi. 

Klapa Kaleta nema honorare niti dnevnice na ovom putovanju. Naglašavam da Turistička zajednica grada Zadra, ali niti bilo koja druga institucija Grada ili Županije nema svoga udjela u organizaciji niti financiranju ovoga putovanja.

Prema tome svakome objektivnom je jasno da je u Vašim medijima iznesen niz neistinitih i zlonamjernih činjenica.

Zato smatram da ste dužni bez odgode objaviti ovaj demantij.

 S osobitim poštovanjem,

Ante Rados”, piše u demantiju.

Comments


Demantij Turističke zajednice Grada Zadra

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page