top of page
Search

Zanimljiva objava se danas pojavila na poznatoj i popularnoj satiričnoj Facebook stranici “Di su pare?”. Napravili su screenshot obećanja vinkovačkog gradonačelnika o gradnji nadvožnjaka za Borince.

U prvoj objavi gradonačelnik Ivan Bosančić je spomenuo kako je 28. travnja 2017. razgovarao s ministrom Olegom Butkovićem o Borincima. Razgovarao je tada i s direktorom HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem. Tada su se navodno dogovorili o izradi projekta i raspisivanju natječaja za nadvožnjak.

Nakon toga je Bosančić 29. rujna 2017. na svom profilu napisao kako je osigurano 62 milijuna kuna za izgradnju nadvožnjaka i prilaznih prometnica kako bi povezali Borince sa središtem grada.

No, 15. ožujka 2018. godine u medijima izlazi članak kako će se nadvožnjak Borinci čim se srede problemi oko financiranja. Iako je su čelnici HŽ Infrastrukture već rekli kako je osigurana financijska konstrukcija. Zbog toga se građani i pitaju : “Di su pare?”

“Zapelo je s financijama i kako financijski zaokružiti cijeli projekt. HŽ Infrastruktura je zatražila od Ministarstva financija mogućnost kreditnog zaduženja za taj i još nekoliko projekata i čim ga dobije, a dobit će ga, krenut ćemo i u radove”, rekao je ministar Oleg Butković prije tjedan dana o dugo očekivanom projektu.

Problem koji traje godinama

Stanovnici Borinaca godinama traže izgradnju nadvožnjaka u Dugoj ulici kod Spačve preko magistralne pruge Zagreb-Vinkovci. Traže i gradnju niza pruga za teretni promet kako bi bili sigurniji, ali i bolje povezani s gradskim središtem. Sada do središta dolaze okolnim putem preko Slavije i ulice Kralja Zvonimira.

Problemi za stanovnike naselja Borinci i Blato započeli su prije 25 godina, kada je zatvoren pružni prijelaz, koji je povezivao Dugu i Borinačku ulicu. Zbog toga su stanovnici tog dijela grada do središta Vinkovaca bili prinuđeni putovati obilaznim putom, odnosno na podvožnjak u ulici Kralja Zvonimira.

Comments


Di su pare? Gradonačelnik obećao novce za nadvožnjak koji se još nije počeo graditi

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page