top of page
Search


Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, potrošio je značajnu svotu javnog novca na, ni manje ni više, "vino za potrebe rektorata".


Tijekom 2018. i 2019. godine Boras je vino nabavljao u tri navrata u ukupnom iznosu od 116.639,70 kuna s uračunatim PDV-om. Gotovo svo vino je kupljeno od Agronomskog fakulteta u Zagrebu (115.800,00 kuna), dok je manji dio u iznosu od 839,70 kuna kupljen u Vrutku.


Za iznos koji se na Sveučilištu potrošio na "vino za potrebe rektorata" u samo dvije godine, radniku na minimalcu trebaju tri godine rada. Također, ako podijelimo ukupan trošak vina s danima između sklapanja prvog i zaključenja zadnjeg ugovora, iz toga proizlazi da je Sveučilište dnevno na vino trošilo 189,97 kuna.


Srednja.hr je poslala upit rektoru Sveučilišta u Zagrebu, Damiru Borasu, te dekanu Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Zoranu Grgiću, u nadi da će saznati koliko

boca vina je isporučeno od strane Agronomskog fakulteta za gotovo 117 tisuća kuna te za što je vino bilo namijenjeno na Sveučilištu. Nisu dobili odgovor.


 

Inicijalni izvor podataka: srednja.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 116.639,70 kuna

Institucija: Sveučilište u Zagrebu

Comments


Dnevno trošili 190 kuna na vino

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page