top of page
Search

Već smo pisali o državnom subvencioniranju kredita za stanove, odnosno o tome da država već dvije godine subvencionira kredite za mlade obitelji koje prvi put kupuju stan. Država, odnosno porezni obveznici, takvim osobama plaćaju do polovine rate kredita prvih 5 godina. Iako na papiru sve zvuči divno, ovakve nepotrebne alokacije sredstava uvijek proizvedu probleme. Do sada je odobreno preko 3.300 kredita, a prosječan iznos po kreditu veći od pola milijuna kuna. Rata u prosjeku iznosi oko 2.800 kuna, pa 950 kuna plaća država.


Domišljati građani smislili su shemu – djeca darovnim ugovorom poklone vlastiti stan svojim roditeljima, a zatim se prijave za APN-ove kredite. Kada dobiju kredit, kupe svoj stan nazad, a dio novca im vraća država kroz subvencionirane rate. Budući da se krediti dogovaraju s bankama, na njima je i obveza da utvrde kupuje li netko stan od roditelja, pa tako država opet tvrdi da nema ništa s takvim slučajevima.


Inicijalni izvor podataka: RTL

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: APN


Comentarios


Hrvati smislili kako legalno prevariti državu: Državnim subvencijama kupuju stanove od roditelja

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page