top of page
Search

Novci s donatorskog računa Vlade "Hrvatska protiv koronavirusa" djelomično je otišao bolnicama, no skoro pola skupljenog iznosa uplaćeno je MUP-u.


Hrvatska Vlada je, početkom godine, otvorila donatorski račun za prikupljanje donacija za borbu protiv pandemije koronavirusom na koji je uplaćeno 26.126.918,35 kuna. Dio novca koji nije bio izravno uplaćen za određenu bolnicu od strane građana, raspodijelila je sama Vlada te odlučila najveću svotu dati upravo Ministarstvu unutarnjih poslova. Više od 11 milijuna kuna, od ukupno skupljenih 26 milijuna, završilo je na računu MUP-a.


Predviđeno je da se doniran novac potroši na "sredstva za dezinfekciju, posude za infektivni otpad, zaštitne naočale, nazuvke, zaštitne maske, kombinezone, rukavice, madrace, navlake za madrace, pleksiglas ploče, boce za kisik, kapuljače, štitnike za podlaktice i ostalu opremu".


 

Inicijalni izvor podataka: index.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 11.65 milijuna kuna

Institucija: Vlada RH

Comments


Donacije građana za borbu protiv covida otišle MUP-u

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page