top of page
Search

Prošle godine požeški proizvođač košulja Orljava, koji još uvijek nije privatiziran, okončao je predstečajnu nagodbu, u kojoj mu je među ostalim država otpisala 10 milijuna kuna dugova, a sada ulazi u novu fazu restrukturiranja, koja opet započinje suradnjom s državom.

Vlada je na sjednici odobrila Ministarstvu državne imovine odobrila da od Orljave kupe nekretnine za ukupno 13,34 milijuna kuna. Radi se o nekretninama koje uključuju pet zgrada i gospodarska dvorišta površine 8249 četvornih metara, te kuću i dvorište Bistrište površine 27834 četvorna metra.

Proizvodni pogoni Orljave nalaze se unutar Kaznionice pa zaposlenici svakodnevno prolaze sigurnosne provjere što usporava poslovanje, ali i samoj Kaznionici stvara dodatne poslove.

Orljava će zahvaljujući Vladinoj odluci dobiti novac kojim ući u kupnju proizvodnih pogona na novoj lokaciji. Radi s o zgradi, industrijskom dvorištu i oranici ukupne površine od 17710 četvornih metara koju će Orljava kupiti od požeške tvornice termoelektrotermičkih aparata Eta koja je u likvidaciji.

Prije ove odluke Orljava je inače bila na listi poreznih dužnika, posljednjih godina posluje s gubicima, a i nakon završetka predstečajne nagodbe ima problema s likvidnošću, piše Poslovni.hr.

Comments


Država kupuje nekretninu tvrtki kojoj je ranije otpisala dugove i koja spada među porezne dužnike!

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page