Search

Prošle godine požeški proizvođač košulja Orljava, koji još uvijek nije privatiziran, okončao je predstečajnu nagodbu, u kojoj mu je među ostalim država otpisala 10 milijuna kuna dugova, a sada ulazi u novu fazu restrukturiranja, koja opet započinje suradnjom s državom.

Vlada je na sjednici odobrila Ministarstvu državne imovine odobrila da od Orljave kupe nekretnine za ukupno 13,34 milijuna kuna. Radi se o nekretninama koje uključuju pet zgrada i gospodarska dvorišta površine 8249 četvornih metara, te kuću i dvorište Bistrište površine 27834 četvorna metra.

Proizvodni pogoni Orljave nalaze se unutar Kaznionice pa zaposlenici svakodnevno prolaze sigurnosne provjere što usporava poslovanje, ali i samoj Kaznionici stvara dodatne poslove.

Orljava će zahvaljujući Vladinoj odluci dobiti novac kojim ući u kupnju proizvodnih pogona na novoj lokaciji. Radi s o zgradi, industrijskom dvorištu i oranici ukupne površine od 17710 četvornih metara koju će Orljava kupiti od požeške tvornice termoelektrotermičkih aparata Eta koja je u likvidaciji.

Prije ove odluke Orljava je inače bila na listi poreznih dužnika, posljednjih godina posluje s gubicima, a i nakon završetka predstečajne nagodbe ima problema s likvidnošću, piše Poslovni.hr.

#orljava #subvencije

Hebrangova 21/III

  • Facebook
  • YouTube

Žiro račun: HR7524840081107113155
OIB 31746760730