top of page
Search

Republika Hrvatska posjeduje čak šest vila na Brijunima za odmor visokih dužnosnika, vilu Kovač na Hvaru te vilu Costabella na Kvarneru, između Rijeke i Opatije. Vilama na Brijunima i Hvaru  upravlja tvrtka Državne nekretnine d.o.o, dok je Costabella pod Ministarstvom unutrašnjih poslova.


Pravo na korištenje ovih objekata imaju premijer, predsjednica, predsjednik sabora, predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda te glavni državni odvjetnik. No, velik je problem što te vile uglavnom zjape prazne budući da se ne iznajmljuju u komercijalne svrhe, a navedeni dužnosnici nemaju puno vremena za ljetovanje. I tako dolazimo do standardnog problema – umjesto da država prodajom ili najmom nekretnina zaradi novac, ona ovakvim načinom upravljanja samo generira troškove proračunu, odnosno poreznim obveznicima.


Inicijalni izvor podataka: Index.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Republika Hrvatska

Comments


Država posjeduje osam vila na moru, važno je da političari imaju gdje ljetovati

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page