top of page
Search

Na posljednjoj sjednici vlade prošle godine, premijer Plenković i ministri su počastili Crkvu u BiH s 382 tisuće eura i to iz proračunske zalihe.

Vlada RH je donijela odluku o odobrenju sredstava na teret Proračuna zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu Vrhbosanskoj Nadbiskupiji, iz Sarajeva.

Index je tada pisao kako se u rješenju o dodjeli sredstava može uočiti kako je Vrhbosanska nadbiskupija dobila kredit od  Hrvatske banke za obnovu i razvitak te joj sada građani Hrvatske plaćaju ratu kredita od čak 382.211,60 eura. Kredit se plaćao zbog svećeničkog doma u Sarajevu, za koji je rate plaćala i Milanovićeva vlada.

U svećenički dom Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu svećenici su se uselili prije sedam godina. Dom, s garažnim prostorom, obuhvaća oko 6.000 četvornih metara, a u njemu se nalaze 24 apartmana za smještaj s pratećim sadržajima te višenamjenski prostor. Dom također služi za svećenike u mirovini.

Kardinal Puljić je već prilikom blagoslova Doma, zamolio HBOR za strpljivost pri vraćanju duga te zatražio od Vijeća ministara BIH oprost polovine iznosa PDV-a.

Zanimljivo je i da je Milanovićeva vlada plaćala rate za Dom, tako je Boris Lalovac 2014. godine tražio da se Vrhbosanskoj nadbiskupiji uplati iznos od 425.042 eura rate kredita.

#staračkidomuSarajevu #udruge #vladarh #vrhbosanskanadbiskupija

Dvije hrvatske vlade plaćale kredite za starački dom u Sarajevu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page