top of page
Search

Na posljednjoj sjednici vlade prošle godine, premijer Plenković i ministri su počastili Crkvu u BiH s 382 tisuće eura i to iz proračunske zalihe.

Vlada RH je donijela odluku o odobrenju sredstava na teret Proračuna zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu Vrhbosanskoj Nadbiskupiji, iz Sarajeva.

Index je tada pisao kako se u rješenju o dodjeli sredstava može uočiti kako je Vrhbosanska nadbiskupija dobila kredit od  Hrvatske banke za obnovu i razvitak te joj sada građani Hrvatske plaćaju ratu kredita od čak 382.211,60 eura. Kredit se plaćao zbog svećeničkog doma u Sarajevu, za koji je rate plaćala i Milanovićeva vlada.

U svećenički dom Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu svećenici su se uselili prije sedam godina. Dom, s garažnim prostorom, obuhvaća oko 6.000 četvornih metara, a u njemu se nalaze 24 apartmana za smještaj s pratećim sadržajima te višenamjenski prostor. Dom također služi za svećenike u mirovini.

Kardinal Puljić je već prilikom blagoslova Doma, zamolio HBOR za strpljivost pri vraćanju duga te zatražio od Vijeća ministara BIH oprost polovine iznosa PDV-a.

Zanimljivo je i da je Milanovićeva vlada plaćala rate za Dom, tako je Boris Lalovac 2014. godine tražio da se Vrhbosanskoj nadbiskupiji uplati iznos od 425.042 eura rate kredita.

Comments


Dvije hrvatske vlade plaćale kredite za starački dom u Sarajevu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page