top of page
Search

Grad Glina smješten je u srednjem toku istoimene rijeke Gline između Zrinske gore i Pokuplja, na otprilike sat vremena vožnje od Zagreba. Gradić je zapušten, uništen, a tko je mogao, taj je iz Gline odselio, u razvijenije dijelove Hrvatske ili u inozemstvo.


I takav grad Glina našao je, pa i potrošio gotovo pola milijuna kuna na uređenje okoliša oko kipa Franje Tuđmana. Ne na sami kip, već na uređenje okoliša oko kipa. Ukupna cijena postavljanja kipa iznosila je 670.692,50 kuna. Izradio ga je kipar Ivan Fijolić, poznat po kipu Brucea Leeja u Mostaru, a on je svoj rad naplatio samo 146.500 kuna. Ostatak od nevjerojatnih 524.192,50 kuna bio je predviđen za, citiramo, “izvođenje radova uređenja spomeničkih obilježja, opločenja i komunalne opreme na Trgu dr. Franje Tuđmana”. Radove je dobila, naravno, lokalna komunalna tvrtka.


Inicijalni izvor podataka: 24sata

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 524.192,50 kuna

Institucija: Grad Glina


Yorumlar


Glina se raspada, a pogledajte gdje će baciti pola milijuna kuna

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page