top of page
Search

Grad Županja je u protekle tri godine potrošio ukupno 284.290,15 kuna na slavonski kulen, kulenovu seku te kobasice.


Zanimljivo je, kažu Telegramovi izvori, da je upravo gradonačelnik Županje, Davor Miličević, prikriveni suvlasnik mesnice As iz koje je Grad nabavljao suhomesnate proizvode. U najboljem slučaju, novac Grada je potrošen u mesnici njegovog najboljeg prijatelja, Ilije Jelovića, kojem je prije godinu dana bio jedan od jamaca za kredit podignut upravo na ime mesnice As. "Gradonačelnik je kao zalog za Jelovićev kredit pod hipoteku stavio svoj stan i poslovni prostor u Županji, ukupne površine 116 četvornih metara."


Osim osobnog prijateljstva sa "jedinim i stvarnim vlasnikom" mesnice As, u prostorima mesnice se okuplja HDZ-ov stožer za vrijeme izbora otkako je Miličević postao gradonačelnik. Također, poznato je da je Miličevićev brat radi za mesnicu te da je njegova kćer bila zaposlena.


Iako Jelović i Miličević poriču da gradonačelnik ima veze s mesnicom, "u Županji javni pogovor kaže da je Miličević suvlasnik obrta. Gradonačelnik ne vidi ništa sporno ni u tome što je NK Graničaru, članu 3. HNL-a kojemu je inače na čelu, povećao godišnju subvenciju sa 250.000 na 430.000 kuna." javljaju iz Jutarnjeg lista.

 

Inicijalni izvor podataka: Telegram, Jutarnji.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 284.290,15 kuna

Institucija: Grad Županja

Komentarze


Grad Županja kupio 600 kila kulena

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page