top of page
Search

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića iz redova HDZ-a, ima čak sedam savjetnika za turizam. Nakon čitanja prve rečenice, mnogi će pomisliti da se Zaprešić nalazi negdje na moru, a ne pored Zagreba. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Zaprešić ima 25 tisuća stanovnika, a prošle godine ga je, prema službenim brojkama, posjetilo manje od osam tisuća turista. No, koliko su učinkoviti gradonačelnikovi savjetnici, najbolje govori podatak da je Zaprešić u periodu kad nije imao sedam savjetnika za turizam imao bolje turističke brojke nego nakon osnivanja tog savjeta.


“Gradonačelnik Grada Zaprešića osnovao je Savjet za turizam i ulaganja u kojem je ukupno 7 članova, a koji ostvaruju pravo na naknadu u iznosu od 375,00 kn neto po sjednici na kojoj su prisutni”, potvrdili su portalu Index iz Grada Zaprešića.


Portal Index došao je i do popisa imena sedmero savjetnika: Nataša Petković, Đurđica Novosel, Mario Posavac, Milivoj Iveković, Krešo Slatković, Željko Majcen i Marko Salečić.


Inicijalni izvor podataka: N1

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Grad Zaprešić


Comments


Gradonačelnik Zaprešića ima sedam savjetnika za turizam

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page