top of page
Search

Luka Vuković, mladi HDZ-ovac, dobio je gotovo 1,3 milijuna kuna na natječaju kojeg je raspisalo Ministarstvo gospodarstva za svoj izum – selfie stup. Riječ je o novcu iz europskih fondova i to iz programa “Inovacije novoosnovanih tvrtki malih i srednjih poduzetnika”. Luka je dobio gotovo najveći mogući iznos, budući da je limit dodijeljenih sredstava bio 1,4 milijuna kuna.


No, što je selfie stup? Izum našeg inovatora funkcionira ovako – selfie stup uslika vaš selfie (u prilično lošoj rezoluciji) i onda ga pošalje na vaš mobitel, koji također slika selfije, vjerojatno s boljom kamerom. Ali bez stupa nema ni 1.3 milijuna kuna. Potporu Ministarstva dobio je kako bi svoj izum, pazite sada ovo – prilagodio tržištu.


“Glavni cilj koji se projektom želi postići je prilagodba proizvoda Look@ solarni fotostup zahtjevima tržišta, a koji predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na alternative koje se nude, te lansiranje istog na ciljano tržište kako bi se ostvario planirani rast i osigurala održivost poduzeća”, stoji u opisu ovog projekta.


Inicijalni izvor podataka: Index.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 1,3 milijuna kuna

Institucija: Ministarstvo gospodarstva


Comments


Izumio selfie-stup i dobio 1,3 milijuna naših kuna od ministarstva

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page