top of page
Search


Jedan od medijski razvikanijih slučajeva optužbi za “rasipanje novca” bila je kupovina zastava od strane Grada Zagreba. Prošle godine je Zagreb u svibnju nabavio 3000 komada zastava, a nakon toga su kupovali 29.352 komada.

Zagreb je prošle godine raspisao natječaj za nabavku 14.400 zastava Republike Hrvatske, 14.316 zastava Grada Zagreba i 636 zastava Europske unije tijekom iduće četiri godine, a procijenjena vrijednost nabave je 5,2 milijuna kuna. Gradonačelnik Bandić je za 24 sata komentirao kupnju zastava kako se na taj način jača domoljublje i edukaciju sviju kako se voli zemlja.

Najavljena su bila i dodatna 45 jarbola u Parku  mira i prijateljstva na kojima će biti postavljene zastave svih gradova prijatelja.

Portal Direktno je pisao i kako je Grad Zagreb između četiri pristigle ponude na javni natječaj odabrao ponudu tvrtke Tehmar iz Hrvatskog Leskovca, koja će u idućem razdoblju održavati i popravljati jarbole za isticanje zastava na zagrebačkim ulicama i mostovima. Taj posao je bio procijenjen na 286 tisuća kuna s uključenim porezom na dodanu vrijednost.

Također je Zagrebački holding prije pet godina, 2012., putem javnog natječaja, kupovao zastave od tvrtki Altocomm d.o.o. Zagreb (357.200 kuna s PDV-om), A.S. Teks d.o.o. Zagreb (373.645 kuna s PDV-om), Fotex d.o.o. Vidovec (551.000 kuna s PDV-om). Također se radilo o okvirnom sporazumu, odnosno o kupovini manje količine zastava za razdoblje od dvije godine, a kupovale su se zastave različitih dimenzija i vrsta, uključujući i zastave brojnih država za potrebe Zagrebačkog velesajma i protokola tijekom dolaska inozemnih izaslanstava.
Comments


Jačanje domoljublja na zagrebačkim ulicama ipak košta

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page