top of page
Search

Lipa, udruga poreznih obveznika uredništvu Otvorenog, Hrvatska radiotelevizija.


U emisiji „Na koji način treba financirati sport u Hrvatskoj?“, emitiranoj 20.3.2018., pozvali ste šestoro gostiju koji su svi bili sa iste strane argumenta, i pokušavali poreznim obveznicima objasniti zašto je dobro da im uzmu još novca za financiranje amaterskog i profesionalnog sporta, i to isključivo loptačkog kroz tzv. Opatijsku inicijativu.


Očekivali bismo da se na javnoj televiziji, koja se financira novcima poreznih obveznika, prisilno, kroz pretplatu, bez obzira koristili tu uslugu ili ne, čuju argumenti pro et contra, i to u interesu javnosti, a ne isključivo određenih lobija. Spomenuta emisija Otvorenog je nalikovala na sponzoriranu emisiju, ali bez navođenja imena sponzora.


Iako se govorilo o potpuno novom obliku oporezivanja građana i nekih industrija, u osobito teškim gospodarskim prilikama kad to uopće nije poželjno, nego štetno, ni jednog sugovornika koji bi bio oštećen u tom sustavu financiranja športa niste pozvali niti dali priliku da kaže svoje mišljenje. Time ste povrijedili profesionalnu etiku, te gledateljima servirali iskrivljenu sliku njihovog vlastitog interesa.

Comments


Javni servis mora biti u službi javnog interesa!

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page