top of page
Search

Je li slučajnost da je KING ICT, bivša tvrtka ministra Krstičevića, uprihodio više od poslovanja s državom otkako je Krstičević postao ministar i potpredsjednik Plenkovićeve vlade?


Ministar Krstičević je od 2001. do 2009. bio predsjednik Nadzornog odbora M SAN Grupe, od 2007. do 2015. član Nadzornog odbora KING ICT-a (dio M SAN Grupacije) te zamjenik predsjednika Nadzornog odbora M SAN Grupe od 2009. do 2015, dok je njegova supruga zaposlena u M SAN Nekretninama.


Prošle godine je KING ICT uprihodio gotovo 337 milijuna kuna iz državnog proračuna, što je bila najuspješnija godina tvrtke što se tiče državnih poslova. Usporedbe radi, druge po redu najunosnije godine uprihodili su 188 milijuna kuna državnog novca, što bi značilo da se u dvije godine taj iznos skoro udvostručio.


Osim sveukupnih prihoda od države, narasli su i prihodi od MORH-a. Dolaskom HDZ-a na vlast 2016. godine, prihodi od ministarstva obrane rastu na 7,3 milijuna kuna s prethodnih 4,8 milijuna. Nakon toga su 2017. i 2018. godine bile skromnije, no 2019. godine prihodi iz MORH-a penju se na vrtoglavih 12 milijuna kuna.


 

Inicijalni izvor podataka: Index istrage

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: -

Comentarios


Krstičevićeva bivša tvrtka uprihodila gotovo 337 milijuna kuna iz državnog proračuna

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page