top of page
Search

Prema pisanju tjednika Nacional, ministar zdravstva Milan Kujundžić naručio je analizu za nabavku novih PET/CT uređaja vrijednih 60-ak milijuna kuna od tvrtke Lukos Grupa D.O.O. iz Rijeke, koja ima jednu zaposlenu osobu te je registrirana za ribarstvo i proizvodnju hrane, pića i tekstila, a nijednom svojom djelatnošću nema veze s medicinom, zdravstvom ni financijskim analizama. Riječ je o cifri od 24,5 tisuće kuna s PDV-om.


Ministar Kujunžić ovdje ne vidi ništa sporno, a na upit novinara odgovara: “Mi radimo nacionalni plan borbe protiv raka. I naravno da smo analizirali što učiniti. Nismo išli platiti studiju stotine tisuća kuna za izračunati što može svako dijete u svakoj osnovnoj školi izračunati. Natječaj je dobila konzultantska kuća, poznato je da se konzultantske kuće bave svim područjima. Moje službe su tražile najjeftiniju ponudu i to je to. Ne znam tko je ta tvrtka”.


Inicijalni izvor podataka: Nacional

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 60 milijuna kuna

Institucija: Ministarstvo zdravstva

Comments


Kujundžić naručio analizu o CT uređajima od tvrtke koja prodaje voće

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page