top of page
Search

Nakon afere s pogrešnom procjenom kvadrature nekretnine, imovinska kartica ministra obrane Damira Krstičevića ponovno je objavljena s nekoliko dodatnih izmjena.


Stavka "osiguranje" u iznosu od 8.961 kunu posebno je privukla pažnju javnosti i medija, no tek nakon što je Nacional uputio službeni upit Ministarstvu obrane postalo je jasno da se radi o prihodu od mirovine. Tako ministar trenutno prima plaću od 21.158 kuna te u isto vrijeme mirovinu od 8.961 kune.


Ministar ostvaruje pravo na otprilike dvije trećine mirovine uz zaposlenje na puno radno vrijeme zbog profesionalne nesposobnosti za rad na temelju vojno-braniteljskog statusa. No iako je "nesposoban za rad", kao i ostali hrvatski radni vojni invalidi, dozvoljeno mu je raditi puno radno vrijeme po povlaštenim uvjetima uz isplatu mirovine.


 

Inicijalni izvor podataka: Nacional, Mirovina.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Ministarstvo obrane i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Comments


Ministar Krstičević uz plaću od 21.158 kuna prima mirovinu od 8.961 kunu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page