top of page
Search

Poštovani,


pozivamo Vas na sudjelovanje u diskusiji na okruglom stolu s temom „MOŽE LI DRŽAVNA POTROŠNJA POTAKNUTI RAST: PROBLEM VISINE FISKALNIH MULTIPLIKATORA“.


Okrugli stol održat će se u srijedu 20. travnja 2016. s početkom u 19.00 u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.


U panel diskusiji kao izlagači sudjeluju:

  • Zoran Löw, Lipa – uvodni govornik

  • Milan Deskar-Škrbić, ekonomski analitičar, član Centra za javne politike i ekonomske analize (CEA) – pregled istraživanja učinaka fiskalnih multiplikatora u RH

  • Velimir Šonje, Arhivanalitika – moderator

  • Boris Cota, Ekonomski fakultet u Zagrebu, sudionik u panel diskusiji

  • Josip Budimir, HSLS, sudionik u panel diskusiji


Rasprava i odgovori na pitanja publike.


U nemogućnosti vođenja uspješne ekonomske politike i provođenja strukturnih reformi, mnogi politički čelnici, sindikalni lideri i dio akademskih ekonomista u Hrvatskoj izlaz traže u pojačanoj potrošnji države i njenom zaduživanju, nadajući se da će potrošnja javnog sektora potaknuti potražnju u realnom sektoru, zaposlenost i rast BDP-a (prema čuvenoj teorija JM Kenynesa).


Protivnici, međutim, upućuju na neodrživost javnog duga čiji rast, iako se prelio u javnu potrošnju, dosad nije uspio donijeti očekivani uzlet ekonomije.


Ova tema nikako nije samo akademska – o tome kako će se prema njoj postaviti istaknuti javni i politički čelnici u mnogome ovisi i naša budućnost. Stoga je Lipa organizirala ovu tribinu u obliku panel diskusije u kojoj će se, između ostalog, sučeliti i različiti pogledi na fiskalnu ekspanziju i ulogu multiplikatora.


Molimo Vas da potvrdite Vaš dolazak ili dolazak Vašeg predstavnika putem e-pošte.


Veselimo se Vašem dolasku,


Lijepi pozdrav,


Lipa, udruga poreznih obveznika

M: +385 91 525 15 28 E: lipa@manjiporezi.hr www.manjiporezi.hr

Comments


Može li državna potrošnja potaknuti rast?

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page