top of page
Search

Načelnika općine Perušić, gospodina Ivicu Turića često zovu ‘“bećar“, a on se ponekad bećarski i ponaša. Primjerice, kad se u njegovom restoranu na račun općine pojede i popije 150 tisuća kuna. On kaže da je privukao milijarde kuna investicija, ali te projekte nitko nije vidio.


U njegovoj općini česti su slučajevi netransparentnog trošenja javnog novca. Tako je  autoprijevozničkom obrtu vlastitog sina prodao općinsku parcelu u poduzetničkoj zoni, uz opravdanje da je riječ o trećem natječaju i da nije bilo drugih ponuđača, a drugi problem je nastao jer je godinama općina plaćala jelo i piće u njegovom restoranu.


Koliko se pojelo i popilo? Prema dostupnim informacijama, previše. U 2011. 40 tisuća kuna, u 2012. 35 tisuća, godinu poslije 31 tisuću da bi u 2014. opet ogladnili i nabili 38,5 tisuća kuna računa. Dakle, kad zbrojimo, više od 150.000 kuna.


Inicijalni izvor podataka: Jutarnji

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 150.000 kn

Institucija: Općina Perušić


Comments


Načelnik popio i pojeo 150.000 kn u svom restoranu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page