top of page
Search

Slobodan Granić deset je godina radio kao koordinator za sport Grada Vrgorca, sve dok mu gradonačelnik Ante Pranić nije dao otkaz. Uz otkaz i gubitak sudskog spora, Granić je dobio i titulu najpoznatijeg hrvatskog uhljeba.

Vrgorac je za Granićeve usluge izdvojio ukupno 728.875 tisuća kuna. Ili, kako bi rekao gradonačelnik Pranić – “za te pare smo mogli dva sportska terena izgraditi umjesto da je on pio kave”.

Granić je priznao kako voli piti kave, ali kaže kako to rade svi zaposlenici. Optužuje gradonačelnika Pranića za politički obračun. Tvrdi i kako je zbog organizacijske sportskih turnira znao dolaziti kući u ponoć, no da nikad nije pisao prekovremene sate. Također, tvrdi da je samo jednom u ovih deset godina bio na godišnjem odmoru.

“Ako vas baš interesira, organizirao sam turnire i u dvorani određivao termine treninga i takmičenja. Kao tajnik Zajednice sportskih udruga grada Vrgorca obnašao sam administrativne poslove i poduzimao mjere da se zaključci skupštine provedu u djelo”, kaže Granić za Slobodnu Dalmaciji. Sjednice te sportske udruge održavale su se “po potrebi, svakih par mjeseci”, tvrdi on.

Pranić s druge strane kaže kako je udruga nelegitimna jer je likvidirana.

“Službeno je bio koordinator za sport unutar ustanove, a konkretno je radio na organizaciji turnira koji je trajao 15 dana, prije samog Dana grada. 27 mjesnih odbora, amaterski malonogometni turnir. Prošlogodišnji nije ni organiziran, jednostavno smo željeli da se racionalizira rad ustanove jer nam taj koordinator ne treba i radno mjesto je uklonjeno. Sistematizacijom mu je uručen otkaz. Time je došlo do ušteda koje smo preusmjerili sportskim klubovima. U dvorani nije imao radno mjesto. Kad sam pitao ravnatelja pa dobro gdje se ta osoba fizički nalazi, kaže, toga nema. Mislili smo da će se prilagoditi. Trpjeli smo ga godinu dana. Ali ne, on je postao još gori”, objasnio je Pranić.

Granić odgovara kako ne želi odlaziti iz Hrvatske, ali mladost ide jer se kod privatnika puno radi, a male plaće.

“Svi ljudi koji rade su uhljebi. To je ružna riječ. Ali nek mi se nađe neko tko negdje nije došao po rođačkoj, prijateljskoj ili političkoj vezi”, uvjeren je Granić.

Comments


NAJVEĆI HRVATSKI UHLJEB Dobio otkaz jer je previše pio kave, on odgovara kako to svi rade

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page