top of page
Search

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je, kroz Program ulaganja u zajednicu, ove godine podijelilo 20 milijuna kuna kroz 124 projekta od kojih je čak 110 od Katoličke crkve. Kroz te projekte Ministarstvo je isplatilo Crkvi ukupno 17,7 milijuna kuna.


Na stranici Ministarstva stoji da se sredstva dodjeljuju organizacijama iz područja zdravstva, obrazovanja, kulture i socijalne skrbi te vjerske zajednice. Ministarstvo je prihvatilo samo 3 projekta iz područja zdravstva, 4 iz obrazovanja te 2 iz kulture, dok je ostalo otišlo na vjerske zajednice: 110 Katoličkoj crkvi, 4 Srpskoj pravoslavnoj te je jedan projekt odobren makedonskoj crkvi.


Natječaj je završen ranije ove godine te su novci za projekte već isplaćeni, dok su rezultati javno objavljeni tek danas nakon službenog upita novinara Indexa.


 

Inicijalni izvor podataka: Index istrage

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: /

Institucija: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

Novac za razvoj zajednice potrošen većinom na Crkvu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page