top of page
Search

Posao obnove Petrinje, od milijun kuna, dobila je tek otvorena firma čiji je vlasnik tek nedavno postao punoljetan.


Tvrtka KI i DO je upisana u sudski registar od druge polovice siječnja, a već je u veljači objavljeno da su dobili posao obnove dimnjaka i krovišta u naselju Mošćenica u iznosu od 998.000 kuna.


Posao su, naravno, dobili mimo ikakvog natječaja, no zanimljivo je kako je tvrtka Pet plus gradnja dobila posao u vrijednosti nešto većoj od 2 milijuna kuna za popravak dimnjaka i krovišta u 14 naselja, dok je KI i DO dobio milijun za isti posao u samo jednom naselju. Razlog može biti, kako 24sata kaže sugovornik iz Petrinje, jer su vlasnik tvrtke KI i DO i sin gradonačelnika Dumbovića "u kumstvu".


Priča postaje još bizarnija kada su novinari 24sata pokušali nazvati novoosnovanu firmu na telefon koji je naveden u službenoj dokumentaciji. Na telefon se javio otac vlasnika firme te nije imao pojma da mu sin im tvrtku i da je dobio milijunski posao od Grada.

 

Inicijalni izvor podataka: 24sata

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 998.000 kuna

Institucija: Grad Petrinja

Comentários


Novoosnovana tvrtka tek punoljetnog dečka dobila posao od milijun kuna

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page