top of page
Search

Da nije lako biti policajac u RH znaju svi. O kakvom je poslu riječ, govori i slika obroka kojeg policajci dobiju, iako im smjena na terenu traje i do 12 sati. Osim što je izuzetno oskudan, zapanjuje i njegova cijena koja je više nego dvostruko veća nego u trgovinama.


MUP obroke svojim zaposlenicima, koji dane provode na terenu, plaća 80 kuna, a jednostavnim pogledom na namirnice u paketu, lako možemo doći do zaključka da bismo navedeno mogli kupiti u bilo kojem većem supermarketu za manje od 25 kuna. I to bez popusta na količinu.


O ovom apsurdu pisao je i predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić: “Ministru sam poslao dopis 7. listopada i još nije stigao nikakav odgovor iako je rok 30 dana. Naime, imamo saznanja da se ‘lunch’ paket plaća po cijeni od 80 kuna po jednom paketu. U paketu je pola litre mlijeka, malo pakiranje keksa, pola litre vode, mala pašteta, narezak i kruh, ili kruh, mlijeko, čajna salama i čokolada. Vrijednost tog paketa na tržištu, realno, ne prelazi cijenu od 25 kuna, a MUP za to dobavljaču tvrtki Pleter d.o.o i drugim dobavljačima plaća 80 kuna”.


Prema ovim podacima, ispada da tvrtka Pleter d.o.o. samo na pograničnim policajcima dnevno zaradi oko 75.000 kn. Pleter d.o.o. prošlu je godinu završio s 1,1 milijuna kuna dobiti, a ovu bi, ako ovako nastave, mogao zaraditi još i više.


Inicijalni izvor podataka: Zadardanas

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: MUP


Comments


Obrok za policajce u trgovinama košta 25 kn, MUP ga plaća 80 kn

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page