top of page
Search

Izvršene revizije Državne revizije pokazale su kako male općine imaju velik problem s poslovanjem.

Jedna od općina koja dijeli te probleme je i mala općina u Dalmatinskoj zagori – Cista Provo.

Državna revizija je još 2008. godina obavila kontrolu rada te jedinice lokalne samouprave, a u svom izvješću su naveli niz nepravilnosti koje je trebalo ispraviti.

No prošlogodišnji nadzor je pokazao da se stari problemi nisu rješavali, a dodane su nove primjedbe.

Tako općinska uprava nije donijela rješenje o komunalnoj naknadi svim obveznicima, a nije provela ni usluge održavanja javne rasvjete u skladu sa zakonskim odredbama, dok je tek djelomično donesen Program održavanja komunalne infrastrukture.

Ni pojedini prihodi, rashodi, potraživanja i obveze nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana, pa nije ustrojena evidencija danih i primljenih jamstava. Podaci o dospjelim i nedospjelim obvezama Općine nisu točne, a čak 99.965 kuna, doznačeno je sportskim društvima i udrugama bez objavljenog javnog natječaja i zaključenja ugovora.

Nije evidentirala ni vrijednost zemljišta na kojima se nalaze groblja u dva naselja.

“To je sve administrativno, ne financijski! Nikoga nismo zakinuli, nikome nismo uzeli novac. Itekako pazimo na javnu nabavu, u lipu su nam točni iznosi. Ovdje se radi o administrativnim greškama. Od 2008. godine nas prate i nismo ni devet godina kasnije uspjeli sve ispraviti, jer dvoje ljudi, pročelnica i djelatnica u Jedinstvenom upravnom odjelu, jednostavno to ne stignu sve popratiti”, komentar je načelnika općine Bože Čubića za Slobodnu Dalmaciju.

Comments


Općina Cista Provo ni nakon devet godina nije ispravila nepravilnosti iz revizijskog izvješća

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page