top of page
Search

Izvršene revizije Državne revizije pokazale su kako male općine imaju velik problem s poslovanjem.

Jedna od općina koja dijeli te probleme je i mala općina u Dalmatinskoj zagori – Cista Provo.

Državna revizija je još 2008. godina obavila kontrolu rada te jedinice lokalne samouprave, a u svom izvješću su naveli niz nepravilnosti koje je trebalo ispraviti.

No prošlogodišnji nadzor je pokazao da se stari problemi nisu rješavali, a dodane su nove primjedbe.

Tako općinska uprava nije donijela rješenje o komunalnoj naknadi svim obveznicima, a nije provela ni usluge održavanja javne rasvjete u skladu sa zakonskim odredbama, dok je tek djelomično donesen Program održavanja komunalne infrastrukture.

Ni pojedini prihodi, rashodi, potraživanja i obveze nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana, pa nije ustrojena evidencija danih i primljenih jamstava. Podaci o dospjelim i nedospjelim obvezama Općine nisu točne, a čak 99.965 kuna, doznačeno je sportskim društvima i udrugama bez objavljenog javnog natječaja i zaključenja ugovora.

Nije evidentirala ni vrijednost zemljišta na kojima se nalaze groblja u dva naselja.

“To je sve administrativno, ne financijski! Nikoga nismo zakinuli, nikome nismo uzeli novac. Itekako pazimo na javnu nabavu, u lipu su nam točni iznosi. Ovdje se radi o administrativnim greškama. Od 2008. godine nas prate i nismo ni devet godina kasnije uspjeli sve ispraviti, jer dvoje ljudi, pročelnica i djelatnica u Jedinstvenom upravnom odjelu, jednostavno to ne stignu sve popratiti”, komentar je načelnika općine Bože Čubića za Slobodnu Dalmaciju.

#cistaprovodo #državnarevizija #udruge

title

categories

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page