top of page
Search

Direktor zadarske Turističke zajednice grada Zadra, HDZ-ovac Mario Paleka, odlučio je u Zadar dovesti svjetski poznatu pjevačicu Ritu Oru, a organizacijski debakl platit će porezni obveznici. Bila je planirana prodaja oko 9.000 ulaznica, a prodalo ih se upola manje. Grad Zadar je, prema prvim preliminarnim podacima, u minusu od 724 tisuće kuna zbog koncerta Rite Ore. Bez obzira jeste li koncertu prisustvovali ili ne, i vi ćete sudjelovati u krpanju troškova organizacije.


“Prihod od prodaje karata iznosi 1.113.890 kuna, prihodi od sponzora, suorganizatora i marketinga su 862.000 kuna, što ukupno iznosi 1.975.890 kuna. Ukupni troškovi vezani uz izvođačicu Rita Ora iznose 1.700.000 kuna, a ostali troškovi su do 1.000.000 kuna. Prema preliminarnom izvješću vidljivo je da je razlika između rashoda i prihoda 724.110 kuna”, stoji u priopćenju koje je Denis Karlović, direktor gradske dvorane Višnjik u kojoj je održan koncert, poslao medijima.

Inicijalni izvor podataka: Index.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 724.000 kuna

Institucija: Turistička zajednica grada Zadra


Comments


Porezni obveznici platit će koncert Rite Ore 724 tisuća kuna

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page