top of page
Search

Grad Trogir mora platiti dva milijuna kuna naknade obitelji pokojnog Stjepana Kostovića jer je na zemljištu njegova pokojnog oca Nikole 1959. godine izgrađena stambena zgrada za potrebe stanovanja radnika zaposlenih u lokalnom trogirskom brodogradilištu koje je tada nosilo ime partizanskog zapovjednika Trogira, Joze Lozovine Mosora.

Četvero nasljednika pokojnika, a i sam njihov otac Stjepan te Stjepanov otac Nikola pravdu su tražili punih četrdeset i pet godina, točnije od 1973. godine, ali ta pravda nikako nije dolazila, piše Slobodna Dalmacija.

Sudac 15-godišnji Dražen Maravić, koji je i donio ovu nepravomoćnu presudu, šokirao se 2015. godine da je spor šest mjeseci stariji od njega.

Prijašnje odluke Općinskog suda u ovom predmetu ukinute su sedam puta od strane tadašnjeg Okružnog suda u Splitu, a Vrhovni sud je dva puta ukidao odluke tadašnjeg Okružnog (danas Županijskog suda) u Splitu.

Obitelj pokojnog Stjepana Kostovića je grad Trogir tužila još 1973. godine, jer je ostala bez zemljišta na kojemu je izgrađena stambena zgrada. Grad je od početka tvrdio kako nije odgovoran, a tvrdili su da je odštetni zahtjev u zastari, da bi na kraju uvjeravali sud da su naknadi isplatili. No Grad nije mogao dokazati da je bilo kakvu isplatu izvršio jer jednostavno za to potvrde u gradskim arhivima nije bilo. Predstavnici Trogira na sudu su tvrdili da dokumentaciju čuvaju samo 11 godina.

Grad Trogir još ima pravo žalbe, jer se radi o nepravomoćnoj presudi, pa nije sasvim izvjesno kad će ovaj postupak končano završiti!

Kommentare


PRAVNA DRŽAVA? Sud nakon 45 godina spora donio nepravomoćnu presudu!

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page