top of page
Search

Sumnja se da Hrvatski veterinarski institut (HVI) prikazuje novac od Ministarstva poljoprivrede kao vlastiti prihod kako bi se njime "pumpale" plaće pojedinaca.


Tomislav Bedeković, zaposlenik instituta i sindikalni povjerenik Hrvatskog sveučilišnog sindikata je 2019. godine podnio kaznenu prijavu USKOK-u protiv ravnatelja HVI-a, Borisa Habruna, te članova Upravnog vijeća.


"Ministarstvo poljoprivrede svake godine putem ugovora transferira HVI-u velika novčana sredstva – i do 70 milijuna kuna – koja su najvećim dijelom namijenjena za provedbu pretraga na zarazne i nametničke bolesti poput klasične svinjske kuge i afričke svinjske kuge. No "kvaka" je u tome što HVI novac dobiven od Ministarstva poljoprivrede knjiži i prikazuje kao vlastiti prihod te ga dijelom koristi za "pumpanje" plaća nekim svojim zaposlenicima kroz stimulacije i razne dodatke" kaže Bedeković.


Također, uvidom u vlastite obračunske liste plaća, vidi se kako dio zaposlenika zapravo prima dvije plaće, a odrađuje samo jedno puno radno vrijeme.


Bedekovićeve sumnje je potvrdio i nadzor Državne revizije.


 

Inicijalni izvor podataka: net.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: /

Institucija: Hrvatski veterinarski institut

Comments


Prikazuju novac od ministarstva kao prihod te si isplaćuju duple plaće

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page