top of page
Search

Saborske zastupnike uskoro čeka mjesec dana odmora, no zanimljivo je kako su i prije zimskog odbora imali mini godišnji od 12 dana.

U studenom i prosincu odradit će ukupno 20 radnih dana, a njihov povratak sa stranke očekuje se nakon 15. siječnja iduće godine. Radili ili ne, zastupnici uredno očekuju plaću koja iznosi otprilike oko 15.000 kuna. Za neto plaće 151 zastupnika, svaki se mjesec izdvaja oko 2,2 milijuna kuna, a uz plaću isplaćuje im se i paušal od 1500 kuna.

Zastupnicima koji nisu iz Zagreba, Sabor plaća dio najma za stan i režije, a primaju i naknadu za odvojeni život od 1000 kuna. Troškovi za dio stanarine i režija za zastupnike koji ne žive u Zagrebu, dnevnice, avione, hotele, naknade za odvojeni život u prvoj polovici godine iznosili su 5,1 milijuna kuna, pišu 24 sata.

Čak i u vrijeme plenarnih sjednica zastupničke klupe nisu pune iako je većina zastupnika uredno registrirana na radnim mjestima. Ni novčano kažnjavanje neopravdanog izostanka s posla nije natjeralo dio zastupnika da se redovito pojavljuje na poslu. Zastupnici koji često ne dolaze u Sabor kažu kako obilaze teren, no uglavnom na plenarnim zasjedanjima tjedno provode tri radna dana pa zasigurno imaju vremena za obilazak terena.

Comments


Saborski zastupnici idu na godišnji od mjesec dana, a nedavno imali 12 slobodnih dana?

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page