top of page
Search

Požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić te zamjenik gradonačelnika Mario Pilon ilegalno su dogovarali poslove u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna.


Radi se o poslovima na energetskoj obnovi stambenih zgrada za koje su nagovarali šefa Komunalca, Josipa Viteza, da posao ugovori s tvrtkama koje su bliske gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika, njih sedam. U razgovoru koji je Vitez snimio čuje se Pilon kako nagovara Viteza da počini kazneno djelo namještanja poslova: "Josipe, dobiješ sedam adresa, kažem ti sedam adresa. Nek’ oni, tih sedam firmi radi, nek’ ti onu kažu hoće međusobno, hoće još nekog, dvojicu-trojicu koji se poznaju, pošalješ na te adrese, oni budu najpovoljniji i dobiju posao koji smo se mi dogovorili. Što je tu kontra? Ništa. Ti ne želiš tako".


U drugom razgovoru, Puljašić objašnjava Vitezu kako on ne uzima novac od namještenih poslova, već traži tvrtke kojima je "pomogao" da zauzvrat daju financijsku pomoć gradskim udrugama ili financiraju određene aktivnosti.


 

Inicijalni izvor podataka: Telegram

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: potencijalnih 2,8 milijuna kuna

Institucija: Grad Požega i požeški Komunalac

Comments


Snimljen pokušaj namještanja poslova u Požegi

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page