top of page
Search

Što mislite koliko košta jedna obična drvena klupa, ona kakve svaki dan gledamo po parkovima? Ako je prodavatelj gradska tvrtka Zrinjevac, kupac grad Zagreb, a platitelji porezni obveznici, njena se cijena penje i do tri i pol tisuće kuna. Ako ste slučajno pomislili da je ta cifra suluda, ostat ćete uistinu šokirani kad vidite koliko je tvrtka Zrinjevac gradu Zagrebu naplatila spravu za igranje na dječjem igralištu u susjednoj četvrti  Remetinečki gaj. Odgovor je 260 tisuća kuna više od cijene koja se može naći direktno kod dobavljača. Spravu koja u redovnoj prodaji košta 180 tisuća, građani Zagreba platili su vrtoglavih 440 tisuća kuna. Zrinjevac je inače tek jedna od 24 podružnice koje čine Zagrebački Holding.


“Neki od dobavljača i proizvođača zapravo ne žele dati u javnost svoje cjenike. Do nekih sam uspjela doći u kojima 30-ak analiziranih sprava velika većina je bila skuplja kada bi se kupovala od Zrinjevca nego od dobavljača. Razlika je između 45 i 50%”. Grad Zagreb je spravu za dječje igralište preplatio 263 tisuće kuna više nego što bi ona koštala da se kupovala direktno od dobavljača. Bez PDV-a!”, za RTL-ovu emisiju Potragu je izjavila Suzana Dobrić Žaja, arhitektica.


Inicijalni izvor podataka: Telegram

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 260.000 kuna

Institucija: Grad Zagreb

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.

Spravu za igralište koja košta 180.000 kuna, Grad Zagreb plaća 440.000

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page