top of page
Search

U prosincu prošle godine medijima je odjeknuo slučaj bizarnih fotografija stupića. Zagreb je postao bogatiji za desetak plastičnih stupića, nakon što su u Novakovoj ulici uz metalne stupiće postavljeni i plastični “kolege”.

Iz gradske uprave su tada poručili kako su metalne stupiće odlučili zamijeniti zbog primjedbi stanara i vozača koji su se žalili na oštećenja na svojim automobilima.

“Na dijelu nogostupa koji je stupićima osiguran za kretanje pješaka dobit će se dodatni prostor, jer su novi stupići fleksibilni, a mogućnost za oštećenje vozila je mala ili nikakva” rekli su tada iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te su istaknuli kako su u isto vrijeme postavili metalne i plastične stupiće da ne bi došlo do nepotrebnog zbunjivanja građana i ponovnog parkiranja na tom dijelu nogostupa, s kojeg bi se opet moralo uklanjati vozila kako bi se postavili elastični stupići.

“Postavili su ih kako bi spriječili nepropisno parkiranje, ali bolje da su taj problem uredili i uveli naplatu parkiranja. Ovako su cijelu ulicu unakazili stupićima, iako postoje mjesta gdje stvarno nisu potrebni. I sada ih mijenjaju za plastične koji ništa ne mogu zaustaviti”, rekla je za Jutarnji list Branislava Laćan koja tamo živi već 66 godina.

Sa zamjenom stupića nisu se složili ni u Vijeću gradske četvrti Gornji grad – Medveščak. Predsjednik vijeća te gradske četvrti Luka Bodan rekao je kako su oni platili 7000 kuna za novu prometnu organizaciju te su tražili izmještanje postojećeg broja stupića, a ne zamjenu: “Od Grada smo tražili izmještanje stupića sukladno novoj organizaciji. Zatražit ćemo sastanak u Gradu da nam objasne zašto su ih promijenili.”


Comments


Stupići koji su šokirali javnost

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page