top of page
Search

Sudac Općinskoga građanskog suda u Zagrebu bori se protiv odluke da mu se na tri mjeseca smanji plaća jer svoj posao ne obavlja prema propisima. To ne bi bilo ništa čudno, da mu glavni argument za nerad nije „alergija na računalo“.  Budući da plaća suca s 30-ak godina staža iznosi najmanje 11 tisuća kuna, to znači da bi njegovo kažnjavanje oduzimanje trećine plaće iznosilo 3.666 kuna manje svakog mjeseca.


„Ne mogu koristiti računalo u svojem radu, jer svaki put kad radim na računalu, dobijem alergiju u vidu plikova na rukama“, opravdavao se tako pred Državnim sudbenim vijećem sudac Mladen Grantverger.


Sudac je do sada odrađivao manje od pola propisane minimalne norme, odnosno riješio je samo 40 predmeta, ili 42 posto zadane norme. Da stvar bude još gora, 20% njegovih odluka palo je na žalbama. On i dalje tvrdi da nije kriv.


Inicijalni izvor podataka: 24sata

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 11.000 kuna

Institucija: Općinski građanski sud u Zagrebu


Comments


Suca plaćamo 11 tisuća kuna, a on ne obavlja posao jer je „alergičan na računalo“

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page