top of page
Search

Što manja općina to više postoji nevjerojatnih primjera kadroviranja i trošenja novca. Postoji niz primjera trošenja novca poreznih obveznika koji počesto graniče s bizarnim, jedan od takvih slučajeva je i slučaj kazališta koji nema glumaca.

Poznat je slučaj Gradskog kazališta u Požegi, koje je par puta u nekoliko mjeseci promijenilo sistematizaciju radnih mjesta. No, niti jedan put im nije trebao glumac koje inače nemaju zaposlenih!

Bez obzira na to što su prije imali osobu zaposlenu u marketingu, Upravno vijeće Gradskog kazališta u Požegi je u prvi mjesec tražilo novog voditelja marketinga.

Zanimljivo je i da malo kazalište koje nema niti jednog glumca, imaju deset zaposlenih, čak i osobu koja je bavi odnosima s javnošću.

Telegram je više puta pisao o ovom slučaju te su saznali i kako je diplomirana glumica Marijana Matoković zaista zaposlena u Gradskom kazalištu Požega na zamjeni voditelja dramskog studija.

Prije toga je ovo kazališta sistematizacijom uvelo novo radno mjesto voditelja scensko-tehničkih poslova, službe u kojoj su već i prije radile tri osobe.

Gradsko kazalište u Požegi najvećim se dijelom (s oko milijun kuna godišnje) financira iz proračuna Grada Požege, gdje očito nikom ne smeta što ondje buja administracija i što kazalište nema ni jednog zaposlenog glumca.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

U Hrvatskoj je moguće imati i kazalište bez zaposlenih- glumaca!

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page