top of page
Search

Velika većina prijava koje dolaze za slučajeve “Crne knjige” uglavnom dolaze iz lokalnih sredina, pogotovo iz malih općina u unutrašnjosti Hrvatske. Sama ta činjenica dovoljni govori o problemima s kojima se suočavaju naši građani iz dijelova Hrvatske koji prednjače u iseljavanju.

Odlučili smo vam prikazati jednu dojavu, ali bez navođenja imena općine i konkretne osobe u kojoj s detaljno opisuje jednog ‘lokalnog šerifa’ koji harači općinom, kako bi šira javnost stekla dojam što se sve radi u našoj zemlji:

“U općini ______ postoji mnogo sumnjivih stvari. Za mnoge ne znam kome da se obratim.

Načelnik  je nekoliko puta i bio prijavljivan u MUP ______, ali iz MUP-a su ga nazvali da sljedeći dan dolaze i da skloni papire koji bi ga mogli kompromitira.

______ je na čelu općine već dugi niz godina. Prošle godine je ušao u treći mandat. Iako ne znam kako je to moguće jer je polupismen, ne zna deklinaciju imenica, pomoćni glagol biti mu također šteka, velika i mala snova isto su mu boljka (npr. Mi bih smo radili.)

Općina u svome vlasništvu ima 3 firme: ______, ______, i od početka ove godine ______. U svim poduzećima na vodećim mjestima su isti ljudi, dakle njih 4-5 upravlja svime.

______ je komunalna tvrtka, povremeno i objavi neke javne natječaje. Ima 4-5 radnika i još nekoliko zaposlenih u uredu. Svim radnicima efektivno radno vrijeme je prosječno 2 sata dnevno. Dva radnika/majstora nekad i rade pošteno, radnika koji vozi strojeve (bager, kamion za odvoz smeća) uglavnom rijetko  možete susresti na gradilištu, a dva pomoćna radnika 70% svoga radnog vremena provode ili u obližnjem kafiću ili negdje poskrivečki piju pive.

______ su poduzeće koje bi se trebalo baviti vodovodom, ali nemaju zaposlenog niti jednog inženjera, niti u ______, niti u cijeloj Općini. ______ u nekoliko godina postojanja nisu imale niti jedan javni natječaj, a zaposlenici uredno primaju plaće.

Javna ustanova ______ je osnovana nedavno i trebala bi se baviti turizmom. Na čelo ustanove su postavljeni isti ljudi koji su na vodećim pozicijama ostalih tvrtki. Njihova znanja i aktivnom i pustolovnom turizmu su mizerna i nejasno je kako će oni uspješno voditi jednu takvu firmu.

Javna je tajna da je načelnik izgradio novu kuću koja se nalazi u ______ u isto vrijeme kada je počela izgradnja općinskog poslovnog objekta, a tu kuću u sezoni iznajmljuje. Dakle nešto je muljano ili s građom ili s novcima namijenjenima poslovnom objektu.

Vozi službeni auto gdje god stigne. Ustvari mislim da smatra da je to njegov auto. Neki općinski vijećnici tvrde da nikad nije benzin za taj auto platio svojim novcem (a zašto i bi kad je to službeni auto 🙂 )

Njegovih sumnjivih aktivnosti postoji još mnogo. Nisam sa svima ni upoznat.

Poslao bih neku nezavisnu reviziju da pročešlja Općinu, ali ne znam kako, kome da se obratim?

Nemam ništa konkretno, ali sve u toj općini je sumnjivo.

LP”

Comments


U općini ______ načelnik ______ je polupismen ali izabran treći put!

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page