top of page
Search

USKOK je podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnje Nediljka Bubnjara (HDZ) i njegove zamjenice Kristine Erlić. Na Županijskome sudu u Splitu sudit će im zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Svojim dosadašnjim „radom“ oštetili su, inače vrlo siromašnu općinu Škabrnja, za više od 875 tisuća kuna.


Iako USKOK nije službeno otkrio identitet optuženih, na njihovim internetskim stranicama navodi se kako se prvooptuženom Bubnjaru na teret stavlja da je od 17. siječnja 2008. do 22. ožujka 2009. nekoliko puta ispunjavao lažne putne naloge, koje je ovjeravao svojim potpisom i pečatom općine. U nalozima je lažno navodio da su oni službene prirode, svjestan da se nije radilo o službenim, nego o privatnim putovanjima na koja je vodio i osobe koje nisu zaposlenici općine.


Jedan od načina na koji su to radili detaljno je opisan u optužnici: “Nalagao je da mu se isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu, koji su plaćeni poslovnim karticama općine za njega i druge osobe, te je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun općine. Na taj način okrivljenik je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist veću od 57 tisuća kuna, a drugim osobama u iznosu većem od 7.500 kuna, čime je Općinu Škabrnju oštetio više od 65 tisuća kuna”.


Inicijalni izvor podataka: Tportal

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 875.000 kuna

Institucija: Općina Škabrnja

Comments


USKOK optužio načelnika Škabrnje i njegovu zamjenicu zbog 875 tisuća kuna općinskog novca

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page