top of page
Search

Među prvim dojavama građana uvelike dominiraju teme koje su usko povezane s lokalnim sredinama, načelnicima malih općina, direktorima raznih institucija i komunalnih poduzeća. Među njima bila je i dojava iz Zadra o slučaju šefa lokalne turističke zajednice.

Naime, posjet slavnog američko-japanskog chefa Nobu Matsuhise i vlasnika najpoznatijeg svjetskog lanca sushi restorana “Nobu” u mjestu Kali, u organizaciji “Kali tune”, uzburkao je duhove u Zadarskoj županiji.

Zadarska turistička zajednica se na svojoj Facebook stranici pohvalila velikim događajem iako nisu direktno sudjelovali u dovođenju slavnog chefa. “Pozitivan efekt Tuna, Sushi & Wine Festivala i promoviranje vrhunskih proizvoda nastavlja se širom Zadarske županije!”, napisali su na stranici, no portal Zadarski.hr piše kako se turistička zajednica “kiti tuđim perjem” jer se događaj dogodio mjesec dana nakon održavanja festivala koji nije imao veze s dolaskom Matsuhise.

Nobu, naime, nije sudjelovao na Tuna, Sushi & Wine Festival.

No, portal Zadarski.hr piše kako je ta manifestacija jedino povezala Japan i Zadar tako da će klapa “Kaleta”, kojoj je voditelj i član upravo direktor Turističke zajednice grada Zadra Ante Rados, nastupati upravo u Japanu za desetak dana kako bi promovirala zadarski turizam. Za glazbeni program na tom putovanju, uz pripadajući honorar, zadužena je direktorova klapa. Ta ista klapa je navodno sudjelovala na više turističkih sajmova na kojima je sudjelovao i zadarski TZ. Prema podacima koji se nalaze na službenoj stranici klape, Rados vodi klapu od 2010. godine.

Zanimljivo je kako je isti direktor turističke zajednice došao na čelo TZ Zadra. Portal 057 info je pisao kako je Rados došao na čelo zajednice iako nikad prije toga nije radio u turističkoj struci. Prije toga je radio tri godine u Srednjoj školi knez Branimir u Benkovcu. Završio je turizam na Ekonomskom fakultetu u Opatiji, ali se s turizmom nikada nije prije toga bavio. Umjesto rada u turističkoj struci imao je strojarski obrt. To što je vodio vlastiti obrt, u Hrvatskoj turističkoj zajednici prihvatili su kao potvrdu da zadovoljava uvjet o tražene tri godine na rukovodećim mjestima. Slična situacija je bila s referencama jednog kandidata za direktora Županijske TZ.

Comments


VEČERAS JE NAŠA FEŠTA Direktor turističke zajednice vodi svoju klapu na sajam u Japan

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page