top of page
Search

Prije godinu dana u medijima se pojavila informacija da Vlada planira smanjiti državnu upravu. Taj potez predstavljen je kao velika reforma, a promovirao ga je tadašnji ministar Lovro Kuščević. Prema najavi, 54 državne agencije i službe trebale su biti ukinute ili pripojene ministarstvima. Na popisu službi određenih za gašenje, prvo mjesto pripalo je tijelu koje nosi naziv Hrvatska poljoprivredno-šumarsko savjetodavna služba. I stvarno, ono danas više doista nije samostalna agencija, već je dio Ministarstva poljoprivrede i zove se Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. Što se zapravo dogodilo?


Zaposlenici, njih oko 200, prešli su iz zatvorene državne agencije u Ministarstvo, a onda su dobili i povišicu. Na njihove plaće za srpanj ove godine izdvojeno je nešto više od 31,1 milijun kuna, dok je za lipanj cijeli iznos njihovih primanja iznosio oko 23,9 milijuna kuna. Dakle, u pitanju je povećanje od 7,2 milijuna kuna koje će platiti porezni obveznici. Tako Vlada provodi reforme i smanjuje trošak rada državne uprave.


Inicijalni izvor podataka: Telegram

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 7,2 milijuna kuna

Institucija: Vlada RHComments


Vlada planirala ugasiti 54 agencije, pa je u prvoj s popisa svima dala veće plaće

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page