top of page
Search

Frane Barbarić, predsjednik uprave HEP-a i član Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb, obnaša obje dužnosti mimo negativne odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.


Barbarić na poziciji predsjednika uprave HEP-a prima bruto plaću od 39.383,56 kuna, dok kao potpredsjednik vijeća gradske četvrti prima naknadu za 4.275 kuna bruto koju je, također, "zaboravio" priložiti u imovinskoj kartici.


Zanimljivo je da je Barbarić sam pristupio povjerenstvu s upitom o svojoj situaciji, nakon čega je negativan odgovor povjerenstva izignorirao i nastavio obnašati obje dužnosti.


Način na koji je došao na dužnost također nije prošao mirno: odluku njegovog imenovanja na čelo HEP-a donio je sam Plenković usprkos pobune Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata, Nezavisnog sindikata radnika HEP-a i Sindikata TEHNOS zbog manjka stručnosti za obnašanje dužnosti.


 

Inicijalni izvor podataka: Index istrage

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Hrvatska elektroprivreda, Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb

Comments


Šef HEP-a ignorira odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page