top of page
Search

U Republici Hrvatskoj postoji čak 313 turističkih zajednica plus HTZ, vidljivo je iz Upisnika turističkih zajednica koje vodi Ministarstvo turizma. Prema dostupnim podacima, u njima je zaposleno 229 direktora i 84 predsjednika turističkih zajednica. Na njihove plaće Hrvatska turistička zajednica ove će godine potrošiti oko 330 milijuna kuna, iako se sama financira uglavnom od članarina gotovo svih gospodarskih subjekata. Plaćaju ju i oni koji nemaju nikakve veze s turizmom, a troškovi se u manjim mjestima i gradovima okvirno kreću od par stotina tisuća do milijun i pol kuna.


Vrijedi spomenuti i da po broju turističkih zajednica prednjači Splitsko-dalmatinska koja ih ima 43, slijedi Primorsko-goranska s 38 TZ-ova, Istarska i Zadarska županija ih imaju po 33, Dubrovačko-neretvanska ima 20, Šibensko-kninska 18, Zagrebačka županija 13, Osječko-baranjska 12, Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka županija i Ličko-senjska ih imaju po 11, Karlovačka 10, Varaždinska 9, Koprivničko-križevačka i Brodsko-posavska po 8, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Međimurska županija ih imaju po 7 i Grad Zagreb jednu.


Inicijalni izvor podataka: Index.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Ministarstvo turizma

Hrvatska: 313 turističkih zajednica u kojima radi 229 direktora

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page