top of page
Search

Javna je tajna da Grad Zagreb "prodaje" kućice za Advent određenim tvrtkama koje onda te iste kućice iznajmljuju ugostiteljima i trgovcima za vrtoglave cijene.


Kućice za Advent se bez natječaja dodjeljuju privatnim tvrtkama za 2.800 do 8.240 kuna za 40 dana trajanja Adventa. Ugostitelji i trgovci koji žele prodavati svoje proizvode na "najboljem Adventu u Europi" moraju se za zakup kućica obratiti upravo tim privatnim tvrtkama, umjesto Gradu Zagrebu ili zagrebačkoj Turističkoj zajednici kao u ostalim gradovima, a kućice će moći onda iznajmiti za "skromnu" cijenu od 23.000 do 100.000 kuna.


Najbolji dio priče je činjenica da je Turistička zajednica objavila imena tvrtki koje su dobile odobrenje za sudjelovanje u manifestaciji (i pripadajuće lokacije) prije nego je Grad Zagreb izdao rješenja za zauzimanje javne površine povodom Adventa za spomenute tvrtke, što su potvrdili iz Grada Zagreba.


 


Inicijalni izvor podataka: 24sata

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: -

Institucija: Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba

Comments


Javna tajna najboljeg Adventa u Europi

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page