top of page
Search

Zadranin David Ricov je postao medijska zvijezda nakon što je dobio posao koordinatora Malog Arsenala u Zadru. Mali Arsenal je zaštićeni kulturni povijesni spomenik iz 13. stoljeća, koji je prije dvije godine obnovljen sredstvima Europske unije.

Ricov je dobio neuobičajeni posao iako se za njega spominjalo kako je radio prije kao konobar, a ima stručnu spremu komercijalista. Nakon toga je Slobodna Dalmacija pisala kako Ricov živi u unajmljenog gradskom stanu od 60 kvadrata za koji plaća mjesečno 162 kune. On nije dobio direktno stan, već je stan dan njegovoj baki Meri Ivanov.

Tako je gospođa Meri Ivanov dobila  u listopadu 2013. godine stan od Grada, jer je do tada živjela u staroj zgradi Kazališta lutaka u Jazinama, u prostoru koji je također gradski. U kriterijima po kojima Grad može dodijeliti stan, u ovom slučaju po povlaštenom najmu, nedvosmisleno stoji da se “osobama koje su već najmoprimci stana u vlasništvu Grada Zadra koji je onesposobljen uslijed ruševnosti…može neposredno dodijeliti stan u najam.”

U ugovoru navodno stoji kako je stan mogla koristiti samo Meri i njezina kćerka Žaklina Ivanov, koja je inače teta Ricova.

Bez obzira na to što živi u Zadru, Ricov je kao svoju adresu naveo mjesto Ugljan, ulica Brodarice 3 te je na temelju toga kao zaposlenik Narodnog muzeja Zadar uzimao svaki mjesec putne troškove kao da na posao dolazi iz Ugljana.

Koordinator zadarskog muzeja plaćao stan od sto kvadrata 162 kune?!

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page