top of page
Search

Nakon što je Andrej Plenković rekao "Nema kupovine auta u krizi.", Vlada je unajmila automobile u vrijednosti od 2 milijuna kuna.


Nakon što je Vlada prije godine dana odustala od masovne nabave automobila, pod pritiskom javnosti i medija, ove godine su četiri ministarstva pojedinačno nabavljala (unajmljivala" automobile u vrijednosti od 2 milijuna kuna.


Ali to nije sve, Ministarstvo unutarnjih poslova je kupilo 143 vozila uključujući motocikle, automobile i kombije, upravo one stavke koje su se nalazile u javnoj nabavi od koje je Vlada odustala godinu dana prije zbog krize. Ukupno su na vozila potrošili 62 milijuna kuna. U iznosu nisu uračunati dodatnih 11.250.000 kuna za modernizaciju helikoptera ni novac potrošen na unajmljena vozila te vozila kupljena nakon isteka najma.


 

Inicijalni izvor podataka: Index istrage

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 64 milijuna kuna

Institucija: Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo znanosti i obrazovanja

"Nema kupovine auta u krizi", ali zato iznajmljivanja...

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page