top of page
Search

Masovno “nagrađivanje” lojalnih stranačkih vojnika ili koalicijskih partnera poslom moguće je dokazati na primjeru svakoga grada, općine ili županije u Hrvatskoj, ali neki primjeri su zaista nevjerojatni.

Tako je prošle godine na čelo državne Lučke uprave u Šibeniku došao novi ravnatelj iz HDZ-a Čedo Petrina. Ekonomist i kapetan duge plovidbe je prije toga bio zbrinut u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Bikarac.

No, ono što je najveći problem je činjenica da je ta državna uprava dobila svog trećeg ravnatelja. Uz Petrinu još dvojica bivših ravnatelja su bila u Lučkoj upravi- Joško Šupe (SDP) i Marijan Petković (HDZ). Šupe je došao na čelo Lučke uprave sa SDP-ovom vlašću i s te je pozicije istisnuo bivšu HDZ-ovu ravnateljsku akviziciju Marijana Petkovića.

No, kako je njegova stranka izgubila izbore 2015. Šupe je trebao otići s mjesta dužnosnika, ali problemi s formiranjem vlasti unutar koalicije HDZ-a i Mosta su ga zadržali na ovom mjestu još dvije godine.

Među njima je najstariji Petković koji bi trebao u mirovinu za godinu i pol dana, ali do tada je Lučka uprava plaćala čak tri ravnateljske plaće.

Još drastičniji primjer je također šibenske Tvornice elektroda i ferolegura, koja ne radi od 1994. godine. Ona je prošle godine na plaći imala čak dva direktora! Do prošle godine tvrtka je imala osam zaposlenih, među kojima i tri s direktorskom plaćom, jednog aktualnog i dva bivša direktora u poduzeću koje je s proizvodnjom prestalo još 1994., ali je trebao obaviti sanaciju terena, koja do danas nije u cijelosti obavljena.

Direktori su bili Neven Baus, Veselko Gulin i Joško Brakus, a u međuvremenu je Gulin otišao u mirovinu, ali dva direktora i tajnica još primaju plaću, i to iz gradskog proračuna. Aktualni gradonačelnik je rekao kako će direktori ostati u tvrtki dok ne nađu drugi posao!

Nevjerojatni primjeri zapošljavanja tri ravnatelja u isto vrijeme

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page