top of page
Search

Prema pisanju Telegrama, Tvrtka Arbiana iz Pleternice, gradića u Slavoniji, dobila je bespovratne poticaje u iznosu od sedam milijuna kuna. Riječ je o novcima iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, koji za cilj ima obnoviti i preporoditi ove manje razvijene dijelove Hrvatske. Ipak, od 18,75 milijardi kuna iz fonda namijenjenog istoku Hrvatske, ovih 7 milijuna završilo je na drugom kraju Lijepe naše – na otoku Rabu.


Iznos je potrošen na obnovu hotela u čijem je nazivu i ime tvrtke u Pleternici – Arbiana Heritage s četiri zvjezdice. Ne bi ništa bilo čudno da se hotel nalazi u Pleternici, a ne na otoku Rabu, za kojeg teško možemo reći da pripada manje razvijenim dijelovima istočne Hrvatske kojima je potreba državna pomoć u obliku bespovratnih sredstava.


Prema podacima Ministarstva gospodarstva, među stotinama projekata kojima su dodijeljena bespovratna sredstva nalazi se i ovaj tvrtke Arbiana iz Pleternice. Njoj je za rekonstrukciju turističkog objekta, a u sklopu podrške razvoju malog i srednjeg poduzetništva, bespovratno dodijeljeno 6.910.064,22 kuna te još 94.170,40 kuna za izradu nove web stranice, dakle ukupno 7.004.234,62 kuna. Kad se radi o javnom novcu, otok Rab preko noći postane dio Slavonije.


Inicijalni izvor podataka: Telegram

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 7 milijuna kuna

Institucija: MinGO

Poticaji namijenjeni Slavoniji potrošeni na gradnju hotela na Rabu

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page